ساختمان بتنی

سازه ی بتنی به سازه ایی گفته میشود که مصالح کاربردی اسکلت سازه(تیر و ستون)از بتن آرمه( سیمان،شن،ماسه و فولاد به صورت میل گرد ساده و آجدار)استفاده میکنند.

اسکلت بتنی یکی از  رایج ترین اسکلت در صنعت ساختمانی میباشد و با توجه به مزایای زیر مورد توجه مهندسین و شهرسازان قرار گرفته است

برای اطلاع از قیمت ساختمان سازی اینجا کلیک کنید.

۱.مقاوم در برابر زلزله:

سازه ی بتنی در صورت محاسبه و طراحی توسط مهندسین دارای صلاحیت ، اجرا توسط گروه متخصص و حرفه ایی و استفاده از مصالح استاندارد  مقاوم میباشد‌‌.در اکثر ساختمان ها عدم  استفاده از مصالح استاندارد و نیروی متخصص باعث ضعف اسکلت ساختمان میگردد.

۲.مقاومت در برابر آتش سوزی:

اسکلت بتن نسبت به سایر اسکلت ساختمان ها در برابر حرارت و آتش سوزی مقاوم تر میباشد.

۳.سهولت در اجرا:

امروزه ابزار آلات جهت اجرای اسکلت بتنی در تمام شهرها به آسانی قابل تهیه می باشد که این امر موانع و مشکلات در اجرای اسکلت بتنی را به حداقل رسانده است.

۴.هزینه ی ساخت و تامین آن:

ضمن این که اکثر مصالح مورد استفاده در اسکلت بتنی از شن،ماسه و سیمان میباشد ، در تمام نقاط میتوان این مصالح را یافت و همچنین جهت تامین مصالح نیاز به هزینه به صورت یکجا نسبت به سازه اسکلت فلزی نمی باشد این مزیت باعث شده که اکثر کارفرمایان سازه ی اسکلت بتنی را نسبت به سایر اسکلت ساختمان ها در ساخت ساختمان ها با تعداد طبقات کم ترجیح دهند.

از جمله معایب اسکلت بتنی

۱.وزن بسیار بالا:

یکی دیگر از معایب سازه های اسکلت بتنی وزن بالای آن به دلیل استفاده از مصالح شن و سیمان میباشد،این امر باعث تخریب پذیری بیشتر اسکلت بتنی در برابر زلزله در میباشد.

۲.طول عمر:

سازه ی اسکلت بتنی طول عمر کمتری نسبت به اسکلت فلزی را دارد.

۳.ارزش اسقاط:

در صورت پایان عمر مفید ساختمان با اسکلت بتنی با توجه به استفاده ی کم از میلگرد(آهن آلات مصرفی) ، قابل توجیه برای جداسازی میلگرد از بتن نمی باشد و همچنین  هزینه ی تخریب نسبت به اسکلت فلزی بیشتر میباشد.

۴.زمان اجرا:

سرعت و اجرای اسکلت بتنی نسبت به سایر سازه ها کمتر میباشد به خصوص در مواردی که هرچه تعداد طبقات افزایش یابد سرعت اجرا نیز کمتر میشود و در زمان اجرا شرایط جوی آب،هوا (سرما و گرما ) در اجرا تاثیر می‌گذارد.

۵.معماری:

به دلیل حجیم تر بودن ستون ، فضای بیشتری از ساختمان را اشغال میکند.

۶.مقاوم سازی:

در اسکلت بتنی در صورت خرابی عضوی از ساختمان امکان ترمیم و یا تعویض آن سخت تر از اسکلت فلزی بوده و همچنین تقویت و یا گسترش ساختمان پس از ساخته شدن به مراتب سخت تر و پر هزینه تر از سازه ی فلزی میباشد.

معرفی مجموعه سوله سازی جهت ساختمان سازی و سایر …