ساختمان فلزی

تاریخچه ی استفاده از فولاد در صنعت ساختمان حدودا از اوایل قرن بیست می باشد که دلایل رواج فولاد در صنعت ساختمان ، گسترش یافتن فولاد و به مراتب تهیه ی آسان آن و کاهش قیمت فولاد میتوان اشاره کرد.

برای ساخت سوله اینجا کلیک کنید.

در زمان حال استفاده از فولاد در ساختمان امری رایج میباشد و امروزه شاهد استفاده ی حجم وسیعی از فولاد در صنعت ساختمان میباشیم،تا جایی که در هرنوع ساختمانی عدم استفاده از فولاد تقریبا محال شده . ساختمان فلزی_اسکلت فلزی _یا سازه فلزی به ساختمان هایی اتلاق میشود که تیر و ستون های ساختمان از فولاد بوده و تمامی بارهای وارده بر روی تیر و ستون فولادی اعمال میگردد.

از مزایای استفاده اسکلت فلزی میتوان به موارد زیر اشاره کرد

۱‌.مقاومت بسیار بالا با توجه به کاهش وزن سازه:

در صورت طراحی توسط تیم متخصص هر سازه ای در برابر بار زلزله،باد ، برف وسایر بارها مقاوم میباشد و مقاومت سازه ی فلزی به دلیل کاهش وزن نهایی سازه نیروی بیشتری را متحمل میشود.

۲.دوام و طول عمر:

در صورتی که در ساخت و نگهداری سازه های فلزی دقت لازم به عمل آید طول عمر ساختمان های فلزی به مراتب بالاتر از بتن میباشد.

۳.سرعت اجرای بالا و سهولت در اجرا:

سرعت اجرای سازه ی فلزی_اسکلت فلزی _به مراتب بیشتر از سایر سازه ها میباشد و همچنین در صورت تولید و ساخت سازه ی فلزی در کارخانه،زمان اجرا نیز کاهش پیدا میکند و با داشتن تیم تخصصی نیازمند نفرات ابزار آلات کمتر برای نصب،نسبت به سایر سازه ها میباشد با توجه به  شرایط جوی آب و هوا ، اجرا و ساخت اسکلت فلزی نیازمند نفرات محدودیت کمتری نسبت به سازه ها را دارد.

برای مشاهده پروژه های اجرا شده توسط گروه سوله سازی اینجا کلیک کنید.

۴.معماری و اشغال فضا:

تیر و ستون های سازه ی فلزی با توجه به طراحی و محاسبه اصولی برای ساخت نسبت به سایر سازه ها کم حجم تر بوده این مزیت استفاده از طول دهانه ی بیشتر،حجم کمتر ستون ها جهت استفاده بیشتر از فضا و امکان ساخت سازه های خاص را در اسکلت فلزی فراهم میکند .

۵.شکل پذیری:

از دیگر خواص اسکلت فلزی شکل پذیری آن میباشد.اسکلت فلزی قادر است علت شروع خرابی که تمرکز تنش گویند و نیرو های دینامیکی و ضربه ایی را تحمل می نماید،بر خلاف اسکلت بتنی که بتن ترد و شکننده بوده و عملکرد آن در برای  نیرو های فوق ضعیفتر میباشد.

۶.خواص ارتجاعی:

با توجه به همگن بودن فولاد خواص ارتجالی محاسباتی آن با تقریبب بسیار خوبی مصداق عملی دارد،ممان اینرسی یک مقطع فولادی را میتوان با اطمینان در محاسبه وارد نمود ، فولاد در خارج  از شرایط آزمایشگاهی در واقعیت هم از تنش های بزرگی از قانون هوک پیروی میکند.

۷.مزایای زیست محیطی :

از جمله فواید آن میتوان به خاصیت بازیافت مقاطع پس از پایان عمر مفید سازه فلزی اشاره کرد.

۸.مقاومت متعادل مصالح:

مقاومت فولاد در کشش و فشار یکسان و در برش، خوب و نزدیک به کشش وفشار است.در تغییر  وضع بارها ، نیروی وارده فشاری و کششی قابل تعویض بوده و مقاطع به خوبی عکس العمل نشان میدهند ‌ولی مقاومت بتن در فشار مناسب بوده ‌و در کشش یا برش کم است .

۱۰.تقویت و مقاوم سازی اسکلت فلزی:

در اسکلت فلزی در صورت اشتباهات محاسبه ایی ، تغییر مقررات و ظوابط  ،تغییرات در زمان اجرائی و… سازه را میتوان به آسانی با اضافه نمودن قطعات جدید تقویت نمود.

برای مشاهده ساختمان سازی اصفهان اینجا کلیک کنید.

۱۱. پرت مصالح کمتر در اسکلت فلزی:

اسکلت فلزی در کارخانه تولید میشود و میزان هدر رفتن مصالح نسبت به سایر سازه ها را کاش میدهد.

۱۲.خواص یکنواخت:

با توجه به اینکه اسکلت فلزی در کارخانه و با نظارت دقیق ساخته میشود از این رو خواص آن بر  خلاف بتن یکنواخت می باشد و اطمینان در یکنواختی خواص مصالح ، باعث انتخاب ضریب اطمینان کوچکتر می شود که خود باعث صرفه جویی در مصرف مصالح میشود.

از جمله معایب اسکلت فلزی:

هزینه ی نگهداری و ساخت اولیه ی بالا :

اجرای ساختمان با اسکلت فلزی هزینه ی ابتدایی زیادی را دارد چرا که برای شروع باید تمامی هزینه ی سازه فلزی را پرداخت نمود.

ضعف در برابر آتش سوزی:

با افزایش دما،مقاومت اسکلت فلزی نیز کاهش پیدا میکند در صورتی که دمای اسکلت فلزی حدود ۶۰۰ درجه سانتی گراد برسد تعادل ومقاومت ساختمان به خطر می افتد‌.

تمایل به کمانش در قطعات :

باتوجه به این که در اسکلت فلزی ابعاد قطعات به کار رفته معمولا کوچک،و تعداد آن زیاد میباشد تمایل به کمانش در این قطعات زیاد بوده و این موضوع نقطه ی ضعف دیگر اسکلت فلزی میباشد.